Uitleg

Hoe word je een vrijwilliger voor e-NABLE Nederland?

Vrijwilligers zijn van harte welkom om een ons een handje te helpen.

Vanzelfsprekend hebben we met name vrijwilligers nodig, die een 3D-printer hebben en die het leuk vinden om iemand te helpen met een hand in elkaar te zetten, maar we hebben ook mensen nodig, die werkzaamheden doen, zoals organiseren van bijeenkomsten voor onze vrijwilligers, zoeken van donateurs, bemannen van onze stand bij evenementen, etc.

Als je vrijwilliger wilt worden voor e-NABLE Nederland, dan kun je contact opnemen met ons door een mailtje te sturen naar e-NABLE Nederland. Ons mailadres is info@enablenederland.nl Hierin kun je aangeven waarmee je ons zou kunnen en willen helpen.

Voor mensen met een 3D-printer:

Heb je een 3D-printer en wil je graag mensen helpen aan een hand, klik dan hier.

In dit document vragen we je eerst om een testhand te maken en naar ons op te sturen.

Het gaat daarbij om de Phoenix hand. We willen namelijk voordat je de workshops gaat geven beoordelen of de kwaliteit van de geprinte onderdelen, maar ook van de rest van de geassembleerde hand goed is. Bij een positieve beoordeling kun je als vrijwilliger voor e-NABLE Nederland aan de slag.

Werkwijze

Onze werkwijze is normaal gesproken, dat er een 2-tal workshops georganiseerd worden, waarin we de mensen leren om zelf een hand te maken:

Kennismakings gesprek:

 • Kennismaking
 • Bekijken welk type hand geschikt is
 • Afmetingen van de hand worden bepaald
 • Bepalen van de kleuren en eventueel een thema, voor het bepalen van de kleuren bestaat er een leuke tool, klik hier.
 • Vrijwilliger gaat de onderdelen printen en alle onderdelen voorbereiden, zodat de hand in elkaar gezet kan worden tijdens de 2e workshop

Assemblage van de hand

 • De hand wordt in elkaar gezet
 • De hand wordt gepast en er wordt bekeken of hij goed zit
 • Zo ja, dan hebben we weer een nieuwe trotse eigenaar van een e-Nable prothese
  • Voordat je iemand met de arm of hand naar huis laat gaan, vragen we diegene eerst nog onze veiligheidsrichtlijnen te ondertekenen, zodat je ze er van bewust zijn wat er wel en niet kan en waar je op moet letten tijdens gebruik, deze vind je hier.
  • e-NABLE Nederland zou graag beeldmateriaal willen gebruiken bijvoorbeeld op internet; sociale-media, zoals Facebook, Instagram en LinkedIn; voor promotiemateriaal en dergelijke. Hiervoor vraag je de ontvanger, indien akkoord, een formulier te ondertekenen. Voor dit formulier klik hier.
 • Zo niet dan moet er bekeken worden welke aanpassingen er gedaan moeten worden om dit goed te krijgen. Hier voor kan een vervolgafspraak nodig zijn.

Nazorg:

bij problemen zullen we dit zo spoedig mogelijk voor u oplossen, daarom nemen we na 2 weken na ontvangst contact op om te vragen of alles goed gaat of dat er toch nog aanpassingen nodig zijn. Indien er aanpassingen nodig zijn zullen we nadat het aangepast is weer 2 weken later contact opnemen, tot dat alles goed is.