Welke e-NABLE hand werkt het best?

De e-NABLE Community heeft een aantal te 3D-printen ontwerpen voor hulpmiddelen voor verschillende typen afwijkingen aan de hand of arm.

Er is hier een onderscheid tussen pols- en elleboog gestuurde armen. Verder heeft e-NABLE nog ontwerpen voor vingers en een aantal hulpmiddelen om bepaalde taken uit te voeren. Een totaal overzicht vind je op de website van e-NABLE wereldwijd bij ‘Devices’.

De meeste kinderen in Nederland zijn tot nu toe voorzien van of een polsgestuurde ‘Phoenix’ of van een ellebooggestuurde ‘Team Unlimbited’ arm. Dit zijn op dit moment de 2 modellen die toepasbaar zijn bij de meeste mensen en de modellen waarvan we materialen en documentatie beschikbaar hebben – om met een 2-tal workshops –  deze versies te kunnen maken.

Dit zullen we in de toekomst gaan uitbreiden.

Pols gestuurde handen vereisen een functionele pols die ten minste 30 graden in beide richtingen kan buigen, maar ook voldoende handpalm om de hand naar behoren te laten werken. Door de pols te buigen worden de vingers gelijktijdig geopend of gesloten, waardoor er een grijpfunctie ontstaat.
Er is hierbij voldoende handpalm en kracht nodig om tegen het handpalm gedeelte aan te duwen.

Op dit moment bieden we workshops aan waarbij geleerd wordt om de Phoenix hand te maken.
Voor meer informatie klik hier.

Ellebooggestuurde armen vereisen een functionele elleboog die ten minste 30 graden in beide richtingen kan buigen, maar ook nog voldoende onderarm om de hand naar behoren te laten werken. Door de elleboog te buigen worden de vingers gelijktijdig geopend of gesloten, waardoor een grijpfunctie ontstaat.
Er is hierbij voldoende onderarm en kracht nodig om tegen het handpalm gedeelte aan te duwen.

Op dit moment bieden we workshops aan waarbij geleerd wordt om de Team Unlimbited arm te maken.
Voor meer informatie klik hier.