Veiligheidsrichtlijnen e-NABLE Nederland

Om veilig gebruik te kunnen maken van een e-NABLE prothese raden we je aan om onderstaande veiligheidsrichtlijnen te lezen. Iedereen die tijdens onze workshops een 3D arm of hand leert maken, wordt gevraagd om de veiligheidsrichtlijnen te ondertekenen en dan pas krijg je de 3D hand of arm mee naar huis.
Een print versie in pdf-formaat kun je hier downloaden.

Lees alle verstrekte informatie zorgvuldig en volg alle aanwijzingen en instructies op. Alle uitspraken gedaan door e-NABLE zijn uitsluitend voor informatieve doeleinden en zijn niet bedoeld als vervanging van de diensten of aanbevelingen van een arts of andere gekwalificeerde zorgverlener.

Deze verklaring is gebaseerd op testen, observaties en gebruik van de huidige 3D-geprinte arm- of handdelen.

  • Deze verklaring geeft informatie over de veiligheid en gebruik van een 3D-geprinte hand of arm, onder meer bij het tillen van zwaar materieel, gebruik van gereedschap en voertuigen. Vanwege de lage grip, die de hand/ arm heeft is het raadzaam om goed bij u – als gebruiker – of uw kind na te gaan hoe de gripfunctie is.
  • De 3D-geprinte arm of hand heeft een bepaalde grijpfunctionaliteit, waarmee lichte en vervormbare objecten vastgepakt kunnen worden. Deze verklaring maakt duidelijk dat een 3D-geprinte arm of hand geen vervanging van een volledig functionele hand of arm is.
  • Wij schrijven een toolkit voor om met onze vrijwilliger een 3D-print te maken voor u of uw kind. Uw kind moet tenminste 3 jaar oud zijn, vanwege het feit dat kleine kinderen vaker vallen en vanwege verstikkingsgevaar bij het los kunnen raken van kleine onderdelen.
  • Onderzoek heeft plaatsgevonden naar een beet van de 3D-geprinte onderdelen, hierbij is gebleken dat  een beet van een klein kind geen breuk tot gevolg heeft.
  • Lees en volg de volgende voorzorgsmaatregelen van de 3D-geprinte arm- en hand aandachtig.

Algemene (voorzorgs-)maatregelen voor gebruik