Ben jij iemand die een hand kan gebruiken, of wil je iemand voordragen?

Bij interesse in een 3D-geprinte hand of arm, willen we je vragen om contact op te nemen, door ons een mailtje te sturen: info@enablenederland.nl

Graag krijgen we in dit mailtje al een uitleg om wie je bent of om wie het gaat en om wat voor hand- of armafwijking het gaat. Zo kunnen we een eerste inschatting doen of een van de e-NABLE modellen toepasbaar zijn in jouw situatie. We kunnen – helaas – nog niet alle situaties qua arm- of hand reductie nabootsen met een 3D print. Om een betere inschatting te kunnen maken, willen we je vragen om een foto’s te maken. Voor het maken van de juiste foto’s: klik hier. Vermeld daarbij je contactgegevens : Naam, adres en telefoonnummer.

Je krijgt zo spoedig mogelijk een reactie van ons. Dit kan een paar dagen duren, want we doen dit allemaal naast onze betaalde banen. Afhankelijk van de informatie die je ons al hebt gegeven, zullen we nog wat aanvullende informatie vragen om jou te kunnen koppelen aan de geschikte vrijwilliger. De vrijwilliger gaat vervolgens contact opnemen voor een eerste kennismaking, dit kan bij jou thuis, of op een andere locatie, in gezamenlijk overleg.

Onze werkwijze is normaal gesproken, dat er een  2-tal workshops worden georganiseerd, waarin we de mensen zelf leren om een 3D hand of arm te maken:

 1. Kennismakings gesprek:
 • Kennismaking
 • Bekijken welk type hand/ arm geschikt is
 • Afmetingen van de hand/ arm worden bepaald
 • Bepalen van de kleuren en eventueel een thema, voor het bepalen van de kleuren kun je ook eens op deze pagina kijken, klik hier.
 • De vrijwilliger gaat de onderdelen printen en de hand/ arm in elkaar zetten, tijdens de 2e workshop.

2. Assemblage van de hand:

 • De hand wordt in elkaar gezet
 • De hand wordt gepast en er wordt gekeken of hij goed zit
 • Zo ja, dan hebben we weer een nieuwe trotse eigenaar van een e-NABLE 3D hand of arm!
 • Voordat je met de arm of hand naar huis gaat vragen we eerst nog onze veiligheidsrichtlijnen te ondertekenen, zodat je je er van bewust bent wat er wel en niet kan en waar je op moet letten tijdens gebruik, deze vind je hier.
 • e-NABLE Nederland zou graag beeldmateriaal willen gebruiken bijvoorbeeld op internet; sociale-media, zoals Facebook, Google+; voor promotiemateriaal en dergelijke. Mocht je hier geen bezwaar tegen hebben, dan vragen we je een formulier te ondertekenen. Voor dit formulier klik hier.
 • Nog niet? Dan moet er bekeken worden welke aanpassingen nodig zijn om de hand oF arm goed te krijgen. Hier voor kan een vervolgafspraak nodig zijn.

3. Nazorg:

Bij mogelijke problemen zullen we dit zo spoedig mogelijk proberen op te lossen, daarom nemen we na 2 weken nadat je de arm of hand hebt ontvangen contact op om te vragen of alles goed gaat of dat er toch nog aanpassingen nodig zijn. Mochten er aanpassingen nodig zijn, dan zullen we – nadat deze versie aangepast is- opnieuw 2 weken later contact opnemen, tot dat alles goed is. Hierna zullen we elk half jaar nog contact opnemen:

 • We vinden het belangrijk om contact te houden. Op deze manier leren we zelf ook wat wel en niet goed gaat en kunnen we hier proberen op in te spelen en van te leren.
 • Kinderen ontgroeien gemiddeld na 12 – 18 maanden de 3D hand of arm en daardoor heeft het kind wellicht na verloop van tijd een nieuwe versie nodig. Ook kan na verloop van tijd slijtage ontstaan waardoor er onderdelen of de gehele arm/hand vervangen moeten worden. Ook kan het zijn dat het gebruik(-ersgemak) niet gebracht heeft wat er in eerste instantie van verwacht werd, dan horen wij dat graag. Voor sommige kinderen heeft het maar een tijdelijk belang en helpt de arm of hand voornamelijk om hun zelfvertrouwen te versterken. Tenslotte is het  heel fijn om een keer positief in de belangstelling te staan, omdat je nu bijvoorbeeld een stoere ‘Iron-Man’ arm hebt of een ‘Captain America’ arm of misschien wel een ‘Frozen’ arm!