e-NABLE wereldwijd heeft bekeken hoe we met onze 3d-print capaciteit Oekraine het beste kunnen helpen.

Na wat onderzoek blijkt dat op dit moment het nog te vroeg is om de reguliere e-NABLE handen te verstrekken. Dit heeft een aantal redenen, namelijk de wonden moeten echt goed genezen zijn om een e-NABLE hand of arm te kunnen gebruiken en daar gaat best wat tijd over heen en het is ook nog lastig om contact te leggen om de juiste afmetingen  te verkrijgen.

Wel is er acute hulp nodig voor mensen die gewond raken. Braces/splints zijn op dit moment wel heel nuttig om te printen. Adapt3D is de partij waar e-NABLE hiervoor mee samen werkt.

Adapt3D heeft een selectie gemaakt van beschikbare open source braces. Deze gaan we vanuit e-NABLE printen. Het inzamelen en verspreiden van de braces zal door Adapt3D gedaan worden.

Het gaat om een 4-tal verschillende braces:

Palm brace                                                                                                                          Wrist brace      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Finger brace                                                                                                                       Finger extensor brace

Deze braces plat geprint worden en kunnen door middel van warm water of een haarföhn warm gemaakt worden en dan kun je ze in de juiste vorm om het aangedane deel buigen.

Dit vervormen wordt ter plaatse in Oekraine gedaan, dit maakt dat het ook makkelijk en compact te versturen is.

Doneren:

Wil je ons financieel ondersteunen om door te kunnen blijven gaan met het printen van braces, dan kan dat door een bedrag over te maken door op de doneer button hieronder te klikken:

.

Of handmatig op onderstaand rekeningnummer:

NL21 SNSB 0776 519 700

Stichting e-NABLE Nederland

Alvast hartelijk bedankt voor uw bijdrage!

ttt

Sponsors bedankt!

Bedankt voor het doneren van een aantal rollen filament en voor de flinke korting op filament!

vv

Bedankt voor de hele mooie korting op filament

tttt

lll

Wil je helpen met printen?

Hoe gaat het in zijn werk?

Wil je helpen met 3D-printen, dan vragen we je om een mailtje te sturen naar:

Info@enablenederland.nl

Vermeld hierin je naam, adresgegevens en dat je braces wilt gaan printen voor Oekraine.

Je krijgt dan een mailtje met daarin de benodigde 3fm-files, die je kunt gaan printen. Hieronder vind je meer informatie of de specificaties, printinstellingen en kwaliteit.

Vergoeding voor het printen

We geven je een vergoeding van 25 euro of 1,4 kg filament per kg geprintte braces. Dit bedrag moet voldoende zijn als vergoeding voor filament, stroom en een klein percentage misprints. We vragen je om in eerst instantie de kosten voor het printen van de braces voor te schieten. Bij ontvangst van je prints wegen we je prints en krijg je de vergoeding opgestuurd of overgemaakt naar je bankrekening. We zullen je in eerste instantie zoveel mogelijk in filament vergoeden.

Versturen

Het is de bedoeling dat je de prints plat verstuurd, het in de juiste vorm brengen wordt in Oekraine gedaan.

We verzamelen in Nederland alle prints steeds aan het einde van de maand in op 1 locatie en vanuit daar zal dit doorgestuurd worden naar Oekraine.

Als je minimaal 1 kg aan braces geprint hebt tegen het einde van de maand, dan stuur je ons een mail en dan gaan we de verzending regelen. Geef in deze mail aan hoeveel van welk type brace je geprint hebt. Tevens hebben we als je een vergoeding wilt ontvangen je bankgegevens nodig. Natuurlijk vinden we het ook niet erg als je de prints wilt doneren.

Specificaties en printinstellingen:

Printer type: FDM
Materiaal: PLA
Kleur: bij voorkeur donkere kleuren
Layer Height: 0.2
Perimeters: 3 (1.2 mm)
Infill: 20%
Top/Bottom Layers: 4+
Support: None

Kwaliteit:

Verwijder bramen of scherpe randen

Gooi ze weg bij:

  • Enorm veel stringing
  • Layer Shifts
  • Als de dikte niet uniform is, dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als een gedeelte los is gekomen van het bed.

Er is meer vraag naar de palm brace en de wrist brace op het moment, maar de finger braces zijn fijn om de rest van je printbed mee vol te leggen.

Klik HIER voor het persbericht hierover van 23-2-2023

Hier onder het bericht van e-NABLE in de nieuwsbrief van 1-2-2023: