Help de kinderen (en volwassenen) van Tigray aan e-NABLE handen!

Stichting DEKNA en e-NABLE Nederland organiseren samen het verzorgen van e-NABLE hand- en armprotheses voor kinderen (en ook volwassenen) in Tigray, Ethiopië.

About Foundation DEKNA

Sinds de oorlog in Tigray (Ethiopische regio) uitbrak door de Ethiopische federale regering in november 2020, zijn tienduizenden kinderen zonder voedsel uit hun huizen verdreven, hebben velen het leven verloren, hebben velen te maken gehad met fysieke belemmeringen en miljoenen worstelen met trauma’s .

Om de humanitaire crisis aan te pakken, hebben we ons als betrokken individuen georganiseerd, om gehoor te geven aan de oproep van kinderen, die getroffen zijn door de oorlog in Tigray, door de stichting DEKNA op te richten.

DEKNA is in Nederland geregistreerd als een niet-winstgevende en niet-gouvernementele stichting met registratienummer KvK 83435085.

Om meer te lezen over stichting DEKNA, bezoek gerust hun website: dekna.org

Nieuws over dit project

Voor nieuws over dit project verwijzen we u graag onze nieuwsberichten:

09-05-2024 Stichting Dekna en het revalidatiecentrum op de Ethiopische televisie

13-01-2024 De eerste 7 e-NABLE armen uitgeleverd in Ethiopiē

Wilt u ons steunen?

Om deze handen en armen te kunnen maken moeten we materialen kopen en dat kunnen we niet doen zonder uw hulp. We zouden het erg waarderen als u een donatie zou willen doen, dit kan via onze donatie pagina, klik HIER. Giften, groot of klein, zijn van harte welkom! Alvast hartelijk dank voor uw donatie!

Hoe kun je je aanmelden?

Omdat de vraag naar protheses in het Tigray-gebied in Ethiopië zo hoog is, hebben we hulp nodig van de wereldwijde e-NABLE-gemeenschap.

We hebben een Google-spreadsheet met alle aanvragen voor een e-NABLE-hand.

In deze spreadsheet hebben alle kinderen die hulp van ons kunnen gebruiken een zaaknummer met hun afmetingen, foto’s en andere informatie. Als je wilt helpen bij een specifieke zaak, vul dan je naam en e-mailadres in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op met meer details. Houd er rekening mee dat dit enkele dagen kan duren, omdat wij ook vrijwilligers zijn.

Je kunt deze spreadsheet vinden door op onderstaande link te klikken:

Case overview – Help the children of Tigray get e-NABLE hands!3D-printing en assembleren

We ontvangen het liefst volledig geassembleerde handen/armen, maar we begrijpen ook dat het niet voor iedereen mogelijk is om de extra benodigde materialen bij elkaar te krijgen. Als je alleen het printen of b.v. alleen printen en het voorzien van de draden kunt doen, dan is dat ook al fijn. Ons Nederlandse e-NABLE-team kan helpen bij het afronden en wij zullen de ontbrekende materialen toevoegen. We verwachten echter dat je minimaal alle onderdelen die nodig zijn voor 1 hand 3D-print als je je aanmeldt. Laat ons daarom weten wat je wel en niet kunt doen. We kunnen alle hulp gebruiken.

3D-print materiaal

Tigray is een tropische regio. De temperaturen in het Tigray-gebied liggen meestal rond de 25-36ᐤ Celsius. Bij deze temperaturen is PLA niet het beste materiaal, dus de handen moeten 3D-geprint worden in PETG of andere materialen die geschikt zijn voor hogere temperaturen.

Wat moet je doen als je de hand/arm gereed hebt?

Wanneer een hand/arm klaar is, moeten ze worden verzonden naar e-NABLE Nederland in Nederland in Europa. e-NABLE Nederland controleert alle handen/armen voordat ze naar Tigray, Ethiopië worden verzonden. Wanneer je een handen/armen af hebt kunt u contact opnemen met e-NABLE Nederland om het afleveradres op te vragen.

We hebben in de e-NABLE-hub vaak gezien dat mensen vroegen of er een plek is waar je de handen die je hebt gemaakt kunt sturen als ze bijvoorbeeld gebruikt zijn om een badge te verdienen. Dit is een kans om een handje te helpen voor een specifiek geval en daar een kind uit Tigray, Ethiopië blij mee te maken.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op via info@enablenederland.nl


Met hartelijke groeten,

Stichting e-NABLE Nederland en Stiching DEKNA