Soms krijgen we een aanvraag, waarbij we twijfelen over welke oplossing het beste is om te maken, zo ook voor de bijna 10-jarige Kim.
Kim mist aan 1 hand de wijsvinger en middelvinger. Wel heeft ze een pink en ringvinger, die wat kleiner zijn dan aan haar andere hand, maar wel gewoon functioneren.
Onze vrijwilliger Arjan de Haas wilde deze uitdaging wel aan, samen met Peter Klasen van het FabLab Mariahoeve Middin, die het printwerk gaat doen.
Een optie is om de hele hand in te pakken in de handpalm, maar dat is eigenlijk zonde van de 2 vingers en de duim. Er is daarom gekozen om openingen te maken voor de 2 vingers en de duim.
Arjan de Haas heeft hiervoor het model van de palm aangepast en Peter heeft een testprintje gemaakt, zodat Kim deze kon passen.
Haar hand paste er mooi in en daarna is de hand samen met de vader van Kim verder afgemaakt.
Zoals op de foto’s te zien is, is het nog niet optimaal, want de hand is wat groot geworden om haar hand er passend in te krijgen en dan vallen haar eigen pink en ringvinger nog kleiner uit ten opzichte van de andere 2 vingers.
Maar met wat oefenen kon Kim er toch dingen mee oppakken.
De vader van Kim is er zo enthousiast over dat hij zelf ook een printer heeft gekocht om voortaan hulpmiddelen voor Kim zelf te kunnen maken, dat is natuurlijk helemaal fantastisch!!! 🤩
Er zijn al ideeen om een wijsvinger en middelvinger aan een handschoen te maken. We zijn heel benieuwd wat dat allemaal gaat brengen.
In elk geval Kim veel plezier met je mooie hand! 🦾🥰
unlimbited arm. e-nable nederland,