….

Braces voor Oekraine

De wereldwijde e-NABLE community heeft bekeken hoe we onze 3d-print capaciteit kunnen inzetten om Oekraïne te helpen. Ze zijn een partnership aangegaan met Adapt3D, die braces 3D-print voor de slachtoffers in Oekraïne. We wilden vanuit de nederlandse e-NABLE groep ook ons steentje bijdragen. ❤️‍🩹

We hebben met ongeveer 30 vrijwilligers ruim 3500 braces geprint van begin februari tot begin juli, dat is echt een heel mooi aantal, daarmee maken we echt een verschil en hebben we heel wat gewonde Oekrainse mensen kunnen helpen.

Op een gegeven moment heeft Adapt3D aangegeven, dat ze inmiddels genoeg braces hebben ontvangen voor hun kanalen, Daarna zijn we via Stichting Freedom for Ukraine verder gegaan met printen van braces. Zij hebben weer andere kanalen, waar nog wel grote behoefte was aan braces. Freedom for Ukraine heeft het transport naar Oekraine geregeld en gezorgd dat de braces op de juiste plekken terecht kwamen in Oekraine.

Vanaf mei heeft stichting MAKERS4ALL het stokje overgenomen en hun vrijwilligers zijn tot december 2023 druk bezig met het printen van braces. In december 2023 bleek er geen tekorten aan braces meer te zijn bij de ons bekende kanalen en is ook MAKERS4ALL gestopt voorlopig. Indien het nodig is starten zij later weer op met het printen van braces.

De vrijwilligers, die via e-NABLE aan het printen waren en nog door wilden gaan met printen, die zijn onder de vlag van MAKERS4ALL verder gegaan met het printen van braces.

 

We konden dit niet doen zonder donaties.

We hebben met hele mooie kortingen filament kunnen inkopen van TINYTRONICS en van TM3DFilament. We willen daarom deze bedrijven hartelijk bedanken voor hun geweldige steun!

blanco

Onze vrijwilliger Johan Vellema is docent op het Gomarus college en zij hebben een aktie op touw gezet om de mensen in Oekraine te helpen.

Met deze aktie hebben ze voor ons het geweldig mooie bedrag van 5686,80 euro opgehaald.

We willen daarom alle mensen, die deze aktie gesteund hebben hartelijk bedanken.

Met deze donatie hebben we de kosten van filament en verzendkosten kunnen betalen en zelfs ook voor MAKERS4ALL filament kunnen inkopen, zodat zij door konden blijven gaan met het printen van braces.

blanco

Tevens willen we iedereen bedanken, die direct aan ons of via onze Whydonate aktie, gedoneerd heeft voor braces voor Oekraine.

Hieronder vindt je nog diverse foto’s van de braces, de verstuurde dozen, de mensen in Oekraine, die de braces ontvingen: